Blue Porsche
Maaningan Oriasema

BLUE PORSCHE

11.0(2) - 10,1(3) - 642 128 USD

Vuoden Kaksivuotias Kanadassa - The Hambletonian -voittajan Glidemasterin paras poika

Blue Porsche on yksi parhaista oreista mitä Suomeen on hankittu koskaan. USTA:n ravilehti Hoof Beats arvioi Blue Porshen USA:ssa ikäluokkansa toiseksi parhaaksi kaksivuotisikäluokan saavutusten perusteella.

Kaksivuotiaana 3 syyskuuta ori voitti Champlain stakesin ajalla 56.2 ( 49000 usd). 15.Lokakuuta Blue Porsche voitti The Red Milen radalla ajetun Bluegrass stakesin ajalla 11.6 (2), jossa alkuun viidentenä juossut Blue Porsche lopetti viimeisen 400m 09.1. Viikon kuluttua 22.10 samalla radalla Blue Porshe oli startissa ja neljäntenä matkannut ori lopetti viimeisen 400m 07.6 muttei aivan ehtinyt ohi toisesta kovasta Manofmanymissionista jääden maalissa kymmenyksen. Tässä startissa 07.6 lopetus kaksivuotiaana on ehkä kovimpia suorituksia kaksivuotiailta.

Seuraava startti 30.10 oli Valley Victory karsinta jonka Blue Porsche voitti taas huippuajalla 11.3 , ohittaen lopussa Pastor Stephenin( Cantab Hall ). Kauden 9. startti 6.11 päätti kauden komeasti. Radalta 4 startannut Blue Porsche avasi keulaan väliajalla 08.6 / 400m, otti vauhtia pois toisella neljänneksellä ( 11.1) ja kiristi uudelleen lopussa ja voittoaika oli uusi kilpailu- rata- ja kaksivuotiaiden ennätys 11.0 (2). Seuraavina saapuivat maaliin Pastor Stephen ja Luckycharm Hanover.

Kaksivuotiaana Blue Porsche sai 5 voittoa ja varmasti kaikkein kovimmissa lähdöissä. Luokallaan ori voitti kaikki parhaat. Blue Porschen omistussuhteet muuttuivat kun oriin omistajiksi tuli lisää omistajia. Blue Porsche valittiin ikäluokkansa parhaaksi Kanadassa ja Manyofmissionin kanssa jakoivat parhaan kaksivuotiaan tittelin koko USA:ssa

Kolmevuotiskausi oli kaksijakoinen. Blue Porsche voitti kolme ensimmäistä kilpailua huippuesityksillä. Blue Porsche ravasi ensin koelähdön jossa ensimmäinen maalissa ajalla 12.2, ja 9 pv kuluttua ensimmäinen startti 31.5 voittoon ajalla 10.9.( voittajakerroin 1.4) Tässä juoksussa ori oli vielä 400 ennen maalia kuudentena mutta lopetti 07.1 / 400m.

Seuraavaksi tulivat 11 kesäkuuta Goodtimes karsinta ja viikon päästä finaali. Blue porsche voitti molemmat. Finaalissa Blue Porsche oli alkuun kuudentena ja ori juoksi koko matkan toisella ilman vetoapua. Kiristi toiseksi takasuoralla ja voitti varmasti jossa taas viimeinen 400m aikaan 06.6! Tästä startista ansiot lisääntyivät 176.970 usd.

Kolmevuotiskaudella voittamaton Blue Porsche lähtikin heinäkuun lopulla Hambletonian-karsintoihin 1,4-kertoimisena suursuosikkina. Ikäluokan parhaan piti olla ylivoimainen, mutta toisin kävi: Blue Porsche oli sairastunut, ei saanut itsestään kipeänä irti enempää kuin 11,0 ja se jätettiin tylysti ulos finaalista. Ori kipeni kengitysvirheen vuoksi ja menetti loppukauden. Oriin voittosumma oli kolmevuotiaana kesäkuussa 607.198 $, ja ilman sairastumista ori olisi rikkain siitosori Suomessa. Tosin ori ei olisi silloin Suomessa.

Muotisuku

Yankee Glidea pidetään jo nyt Valley Victoryn parhaana periyttäjänä yhdessä Muscles Yankeen kanssa. GLIDEMASTER 09.1 on isänsä paras jälkeläinen, Seuraavaan ikäluokkaan syntyi viime vuoden paras tamma Maven vs yli 1.0 milj USD, Glidemaster ( synt. 2003 )voitti The Hambletonianin ja Yonkers Trotin. Glidemaster ennätys 09.1 ja voittosumma 1.968,023 $.

Glidemaster syndikoitiin heti kolmevuotiaana mutta ori sai vain 49 varsaa ensimmäiseen ikäluokkaan . Blue Porschekin on syntynyt myöhään kesäkuun 11 pnä. Tästä syystä Glidemasteria ei ole käytetty ensimmäisen vuoden jälkeen tammoille, koska vaarana on tyhjä tamma. Blue Porsche on isänsä ensimmäistä ikäluokkaa ja täten sinun on mahdollista saada Yankee Glide varsallesi kolmannen isän paikalle. Samoin Valley Victory muodikkaasti isälinjalle. Emänisä Garland Lobell on osoittanut toimivan myös hyvin emänisänä, silläUSA:n ykkösperiyttäjän Cantab Hallin ei. on Garland Lobell. Sekä Cantab Hall, että Blue Porschen emänisä on Garland Lobell ja molempien isälinja menee suoraan Valley Victoryyn

Valley Victory final259.500 $
Valley Victory kars.12.250 $
Goodtimes176.000 $
Goodtimes karsinta15.300 $
Champlain49,244 $
Bluegrass Stakes44.250 $

Emän Machita (Garland Lobell -Valley Victory) viisi ensimmäistä jälkeläistä ovat startanneet ja kaikki voittaneet: Blue Porschen 10.1 lisäksi Magical Memories, 11,6, 183 087$, Prospect 11,5, 82 571$, My Friend 13,3, 524$, ja Los Cabos 14,0 62 221$. Kolmas emä Social Season on seitsemän voittajan ja viiden yli 100 000 $ ansainneen emä.