Uutiset

Uutiset

LAADUKKAAT ORIIT TUORESIEMENNYKSELLÄ JA MAAILMAN VALIOT PAKASTEENA

All Cantab ja Blue Porsche jatkavat edelleen kaudella 2017. Molemmat oriit vakuuttivat itse huippusuorituksilla 2 ja 3 vuotiaana. All Cantab vielä 4 vuotiaana kun ravasi ennätyksen 09.4. Samoin Blue Porsche oli kaksivuotiaana USA:n nopein 11.0 voittoajalla. Molemmilla oreilla on kovat voittosummat 642.000 USD ja 370.000 USD.

Pakastespermavalikoima Ranskalaisista siitosoreissa maailman valioita saa kohtuuhinnalla, sillä kaikkien oriiden maksut ovat alemmat kuin ranskalaisille tammoille. LOOK DE STAR on tällä hetkellä se kuumin isäori. Voittihan Look de Starin poika LIONEL Örjan Kihlsrömin ohjastajana ranskalaisten idolin Bold Eaglen Prix de Francessa. ORLANDO VICIllä on nyt suomessa ensimmäinen ikäluokka ja kolmevuotiaat ovat loistaneet aloituksellaan, OFFSHORE DREAM on jo ruotsissa näyttänyt oeriyttämisvoimansa ja sopivuuden pohjoismaalaisiin tammakantaan. Luokka riittää Offshore Dreamilla myös Suomessakin.

Oriaseman vastuueläinlääkärinä jatkaa Erja Tuunainen. Eläinlääkäri tutkii tammat ja tekee tarvittavat eläinlääkinnälliset toimenpiteet. Orien sperma kerätään maanantai-, keskiviikko-, perjantaiaamuisin, jolloin myös spermalähetykset pakataan ja lähetetään. Siirtospermatilauksen voi tehdä edellisenä iltana jos lähetys on jo tuolloin tiedossa, tai viimeistään ma-ke-pe aamuisin klo 07 - 08. Välipäivinä emme lupaa spermanlähetyksiä, mutta pyrimme hätätapauksissa palvelemaan siirroissakin asiakkaita välipäivinä ja myös viikonloppuisin. Samoin siemennyspäivinä, mikäli siemennysannos tilataan klo 08 jälkeen, yritämme mahdollisuuksien mukaan toimittaa lähetykset asiakkaille vielä samana päivänä. Toimitamme spermalähetykset linja-autorahtina kautta maan. Käytännössä lähetykset lähtevät Maaningalta 09.20 ja Kuopiosta 10.00 Hyvä sijaintimme keskellä Suomea mahdollistaa sen, että lähetykset ovat määräasemalla lähes kautta maan ovat jo virka-aikana esimerkiksi Mikkelissä 12.50 Lahdessa 15.00, Tampereella 15.45 ja Oulussa 14.45 ja edelleen Helsinkiin sekä Tampereelta Poriin ja Turkuun.

Ravivalmennus ja kilpailutoiminta on edelleen vilkasta ja valmennuksessa on toistakymmentä starttihevosta. Kaksi viime kautta tallimme on saavuttanut yli 30 voittoa / kausi.

2017 alkuvuosi on ollut menestykäs. MIdnight Hour on ollut talven komeetta ja tammi-helmikuussa kyvykäs nousija otti 5 voittoa putkeen kaikki T76 tasolla. M.T.Kitty ansaitsi reilun kymppitonnin kahteen kuukauteen ja kyvykäs tamma riittää myös kesällä Super Mango , Donaldinjo ja Super Heart Nova oli muut kilpurit jotka käännettiin katsomon kautta varikolle. Olemme panostaneet myös valmennuspaikkoihin ja nyt on valmistunut kaksi 800 m suoraa hiittiradan yhteyteen joista toisessa on korkeuseroa 12 m. Hiittirata (pituus 1170m) on myös edelleen käytössämme. Varsinkin varsojen opetuksessa harjoitusrata on turvallisin paikka opettaa raviaakkoset ja vanhempia hevosia joilla kaarrejuoksu on jo hallinnassa ajamme paljon suoralla.

Tervetuloa uudet ja entiset asiakkaat!

Maaningan Oriasema | Metsäharjuntie 22, 71730 Kinnulanlahti
Ossi Nurmonen, puh. +358 (0)400 450 750 | Tiina Nurmonen, puh. +358 (0)44 381 1888 | Iikka Nurmonen, puh. 0440 450 750