Uutiset

Uutiset

Muscle Hill sekä Vitter 2018

MUSCLE HILL on viime vuosien ykkösperiyttäjä, jonka varsoja kaikki haluavat. Olemme saaneet tämän huippuperiyttäjän jälkeläisen asemallemme vuodeksi 2018. Winter Harbor ravasi jo kaksivuotiaana ensimmäisessä startissaan 12.2 ja seuraavassa 11.6. oriin ennätys on 09.9 ja voittosumma yli 120.000 USD. Suku kestää vertailun, sillä Winter Harborin kun emänisä on Andover Hall ja lisäksi emä on ravannut 10.9 hyvänkokoinen (160 cm) musclehilliläinen myytiin 1.5 vuotiaana 240.000 usd: hintaan ollen koko vuoden toiseksi kallein Muscle Hilliläinen ori USA:n huutokaupoissa. Eli todistetusti ori on todella hienorakenteinen ja virheetön. Winter Harbor on nuorena oriina ensimmäistä kautta siitoksessa 2018.

VITTER - on myös ensimmäistä kautta saatavana siitokseen. Kuusivuotiaana ravikuninkaaksi seppelöity ori on varmasti yksi kaikkien aikojen lahjakkaimmista suomenhevosista. Kuusivuotiaana Vitter nöyryytti kaikkia kylmäverisiä Pohjoismaissa, kun ori voitti Elitkampenin ennätysajalla 18.5. Sukuyhdistelmä Viesker - Patrik tuo ravikuninkuuksia ja lahjakkuutta sukutauluun enemmän kuin tarpeeksi. Nopeus periytyy, siksi monen valinta tulee olemaan Vitter.

ORLANDO VICI - Orlando Vicillä oli taas hieno nelivuotisikäluokka, sillä reilun 30 varsan ikäluokasta 3 oli Derbyn finaalissa: Next Direction oli toinen, Obrigado 3. ja One Direction 7. Next Direction voitti nelivuotiaista eniten rahaa ja oli myös ikäluokkansa nopein. ORLANDO VICI tulee saamaan hyvän suosion, joten varaa ajoissa. Pakastesiemennykset voidaan tehdä kaikilla hyväksytyillä pakastesiemennyksiä tekevillä asemilla.

VALMENNUSTOIMINTA, toivottavasti yhtä hyvällä menestyksellä kuin vuonna 2017,mikä saattaa olla vaikeaa. Midnight Hour oli johtotähtenämme viime vuonna. Se ansaitsi radoilta 330.000 euroa ja valittiin vuoden parhaaksi lämminveriseksi. Samaa on vaikea saavuttaa, mutta toivomme että voittaisimme jonkun suurkilpailun myös vuonna 2018. Nyt kaikki näyttää olevan kunnossa ja odotamme mielenkiinnolla erityisesti huhtikuussa ajettavaa Seinäjoki - ajoa nsekä toukokuussa ajettavaa Finlandia -ajoa, joihin olemme jo saaneet kutsut. Kaudella 2017 tallimme sai ennätykselliset 46 voittoa, ja kuusi eri hevosta voitti V76 lähdön. Valmennuslistalla on tällähetkellä toistakymmentä kilpailevaa hevosta. Lisääkin mahtuisi...

VALMENNUSPAIKAT - 2014 teimme kaksi 800 metrin suoraa joissa toisessa on 15 m korkeusero. Hevoset ovat pysyneet terveempinä kun kaarrejuoksua on ollut vähemmän. Tästä innostuneina viime syksynä rakensimme vielä näiden suorien viereen kaksi uutta valmennus suoraa (400m ja 700 m ), jotka pidetään erittäin pehmeinä kesäaikana. Tällä pyrimme rasittamaan hevosten lihaksia hyvin hitailla vauhdeilla.

KLINIKKA - ELL Erja Tuunainen toimii edelleen oriasemamme vastuulääkärinä. Olemme palkanneet kesäajaksi lisäksi oman eläinlääkärin. Koska tammojen siemennyksissä menee vain murto-osa päivän tunneista, eläinlääkärimme on käytettävissä kaikissa hevosten terveydenhuollon tehtävissä. Tiedotamme tästä lisää toukokuun alussa.

Maaningan Oriasema | Metsäharjuntie 22, 71730 Kinnulanlahti
Ossi Nurmonen, puh. +358 (0)400 450 750 | Tiina Nurmonen, puh. +358 (0)44 381 1888 | Iikka Nurmonen, puh. 0440 450 750